Workshop digitale toegankelijkheid
Jouw website is voor veel mensen het vertrekpunt voor hun bezoek. Ze zoeken op welke tentoonstelling of voorstelling er te zien is, kopen een ticket of plannen hun reis naar de locatie. Gaat dat voor iedereen gemakkelijk? In deze workshop leer je meer over het toegankelijk maken van jouw website en andere digitale middelen. Voor iedereen: met en zonder beperking.

Digitale toegankelijkheid helpt iedereen
Een website of ander digitaal product op zo’n manier ontwerpen en bouwen dat het voor mensen met een beperking te gebruiken is, dat is digitale toegankelijkheid. Het verbeteren van de digitale toegankelijkheid helpt bijvoorbeeld mensen die een visuele beperking hebben, mensen die niet goed kunnen horen, mensen met een taalachterstand of mensen die geen muis kunnen bedienen.
Het helpt ook de mensen die een tijdelijke beperking hebben, zoals een gebroken arm. Of mensen die in de trein een video willen bekijken zonder het geluid aan te zetten. Kortom, digitale toegankelijkheid helpt iedereen.
De workshop: tips om direct mee aan de slag te gaan
Tijdens de workshop hoor je wat digitale toegankelijkheid is, waarom dit belangrijk is en met wie je samenwerkt. Aan de hand van een aantal oefeningen leer je met andere ogen naar jouw eigen website te kijken. En, verzamel je genoeg tips om zelf mee aan de slag te gaan.
Digitale toegankelijkheid doe je samen. Daarom wordt deze workshop op jouw locatie gegeven en verzamel je zo veel mogelijk collega’s om deel te nemen.
Wil je weten hoe zo’n workshop gaat? Lees dit verslag van een van de workshops die ik eerder gaf.

Samengevat
- Workshop van 1 uur,
- Informatie over digitale toegankelijkheid,
- Kijk met andere ogen naar de eigen website,
- Tips om direct mee aan de slag te gaan.
Misschien vind je dit ook interessant
Ik bekijk jouw website en geef je 7 tips op maat om de toegankelijkheid te verbeteren. Het doel van deze eerste analyse is om snel een beeld te krijgen van mogelijke verbeterpunten. Het kan dan gaan om verbeterpunten op het gebied van media, vormgeving, interactie en de structuur van de tekst. Het resultaat is een adviesdocument met 7 tips.